Apilankukka 2023 – suunnitelmia

Oletko ollut koskaan sellaisessa tilanteessa, että olet saavuttanut lähes kaikki unelmasi ja on toteuttamisen aika?  Minä taidan nyt olla sellaisessa jamassa: Paljon ulkoilua luonnossa, arvojen mukaista työtä, ihmissuhteet kunnossa, terveys ei reistaile ja hyvää ruokaa kaapit täynnä. Matka tähän on ollut toisinaan mutkikas, kenelläpä ei olisi, mutta juuri nyt on hyvä: elämässä tärkeintä on tämä hetki ja seuraava askel.

Talven mittaan alan tuottaa propolisuutetta myyntiin. Uutteen teko on erittäin tuttua monen vuoden ajalta, nyt on aika kasvattaa määriä. Samoin pergaa ja mehiläisvahaa riittää hyödynnettäväksi ja kanat saavat ensi talvenakin syödäkseen proteiinipitoisia kuhnurintoukkia, jota niitäkin syntyy hunajantuotannon sivuvirtana.

Koruja, kanojen höyheniä ja kanien turkiksia on myös kertynyt pöytälaatikkoon ihan hyvä määrä. Vähän pelkään myydä turkiksia, suuttuukohan sellaisesta joku?

Keväällä pidän kaksi kurssia Espoon työväenopistossa, tässä linkki omavaraisuuskurssiin:  https://ilmonet.fi/course/E231331 ja kotikanalanpitokurssiin: https://ilmonet.fi/course/E231332

Suuntana omavaraisuus

Tämä on osa omavaraistelijoiden yhteispostausta, jota luotsaavat Satu (www.tsajut.fi) ja Heikki (www.korkeala.fi). Lisää voit lukea täältä:


Kasvuvyöhyke 1

Apilankukka https://apilankukka.fi/apilankukka-2023-suunnitelmia/

Maijalassa https://www.maijalassa.com/ensimmaisia-askeleita-kohti-omavaraisempaa-elamaa-tavoitteita-vuodelle-2023/

Kasvuvyöhyke 2

Sarin puutarhat https://sarinpuutarhat.blogspot.com/2023/01/meidan-piha-ja-suunnitelmat-2023.html

Oma tupa ja tontti https://omatupajatontti.blogspot.com/2023/01/ennatysten-joulukuu.html

Kasvuvyöhyke 3

Tsajut https://tsajut.fi/suuntanaomavaraisuus-2023-osa-1/

Rakkautta ja maanantimia https://rakkauttajamaanantimia.blogspot.com/2023/01/suuntana-omavaraisuus-2023-osa-1.html

Pilkkeitä Pilpalasta https://pilkkeitapilpalasta.blogspot.com/2023/01/suuntana-omavaraisuus-13-uuden-vuoden.html

Evil Dressmaker http://www.evildressmaker.com/?p=17173

Sininen tupa https://sininentupa.blogspot.com/2023/01/suuntana-omavaraisuus-2023.html

Villa Varmo https://www.villavarmo.com/post/omavaraistelijan-vuosikello-ja-ajatuksia-vuuesta-2023

Kasvuvyöhyke 4

Korkeala https://www.korkeala.fi/suuntana-omavaraisuus-23-esittely-ja-suunnitelma/

Puutarhahetki https://puutarhahetki.blogspot.com/2023/01/unelmana-omavaraisempi-elama.html

Kasvuvyöhyke 7

Korpitalo https://korpitalo.wordpress.com/2023/01/02/tammikuu-23-mika-sinut-lammittaa/

13 vastausta artikkeliin “Apilankukka 2023 – suunnitelmia”

 1. Minä olen myynyt lampaantaljoja. Ihan hyvin on käynyt kaupaksi, vaikka ostajat tietävät niiden olleen meidän ja miehen siskon perheen lemmikinomaisesti kasvatetuista lampaista. Uskon, että kaninnahoillekkin löytyy oma asiakaskuntansa.

 2. Hienoa, että saat tehtyä omaa tuotantoa! Tosin en ihan tarkalleen edes tiedä mitä nuo on 🙂 Itse pelkään tuota tyytyväisyyden tunnetta, sillä minulla on yleensä sen jälkeen pamahtanut jokin järkytys päälle. Onneksi olemme kaikki erilaisia !
  T.Mirja, Korpitalo

  1. Meidän motto oli pitkään: ”Koskaan ei kannata sanoa, että tämän huonommin ei asiat voi olla, koska ne voivat olla vielä paljon huonommin.” Ja vastoinkäymisten sattuessa muistutamme toisillemme, että jonain päivänä vielä muistelemme näitä aikoja kun kaikki oli vielä hyvin.

 3. Kuulostaapa tutulta! Minäkin koen, että olen saanut elämästäni juuri sellaisen, kuin olen halunnut. Olen siitä todella onnellinen.
  Olen myös pitänyt kansalaisopistossa kananhoitokursseja täällä Lopella ja Riihimäellä. Omavaraisuuskurssia en ole tarjonnut – mitähän se mahtaisi sisältää? Mielenkiintoista!

 4. Vau mikä tilanne että unelmat elämäntavasta ovat toteutuneet! Näin kun itse on vasta tehnyt niitä isoja ratkaisuja unelmia tavoitellakseen, on mahtavaa kuulla että joku on jo sellaisessa tilanteessa kuin sinä!

 5. Kuulostaa sille että hommat on hyvässä vaiheessa. Turkisten myynnistä voi joku suuttua, mutta sille ei voi mitään. Yhtä lailla joku voi suuttua mehiläisten pidosta tai kanalasta. Itse näkisin sen niin että kun eläimiä pidetään hyvin, ne saa toteuttaa luontaisia viettejä niille luonnollisessa elinympäristössä mahdollisimman stressivapaasti niin asia on ok. Mutta kinkkinen asiahan se on ja herättää paljon tunteita.

 6. Kuulostaa hienolta, onnittelut. Onko sinulla verkkokauppa tuotteiden myyntiä varten?

 7. Jotenkin näkisin kanin turkiksen eettisesti kestävänä koska myös liha hyödynnetään. Olenkin sitä mieltä, että kaikki nahat pitäisi saada käyttöön jonka sisältä syödään liha pois. Silloinhan se eläin hyödynnettäisiin paremmin ja kestävämmin.

Kommentit on suljettu.